Πέμπτη 06 Αυγούστου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

25 °C

Σήμερα, 6. Αυγούστου 2020

Για τρίτη μέρα παραμένουν οι πρόσφυγες στα Διαβατά! Συνεχίζουν να ελπίζουν πως θα φτάσουν στα σύνορα500 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε σκηνές έξω από τις δομές φιλοξενίας στα Διαβατά. Φρούριο παραμένει το σημείο από αστυνομικές δυνάμεις μετά τα επεισόδια της παρασκευής. Στόχος να φτάσουν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και από εκεί να φύγουν για την Ευρώπη. Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τους συγκεντρωμένους στα Διαβατά.

Για τρίτη ημέρα παραμένουν σε σκηνές έξω από τη δομή φιλοξενίας, στα Διαβατά, οι περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το voria, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και από εκεί να φύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το βράδυ κύλησε ομαλά, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό, με τους συγκεντρωμένους να ανάβουν φωτιές γύρω από τις σκηνές τους για να μαγειρέψουν και να ζεσταθούν. Η κατάσταση δείχνει να έχει εκτονωθεί μετά την τεταμένη κατάσταση που επικρατούσε την Παρασκευή, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να δείχνουν ήρεμοι αλλά και έτοιμοι να φτάσουν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και να ξεκινήσουν από εκεί το «ταξίδι της ελπίδας» για τις χώρες της Ευρώπης.

Το σημείο στα Διαβατά παραμένει «φρούριο» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται περιμετρικά, ενώ οι ομάδες προσφύγων που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το camp λόγω των αστυνομικών δυνάμεων, διανυκτέρευσαν σε σκηνές και sleeping bags πέριξ του χώρου.

 

 

 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που έχουν καταφθάσει στη Θεσσαλονίκη από διάφορες δομές της ηπειρωτικής χώρας, συνεννοήθηκαν μέσω σελίδας του Facebook με στόχο να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και να μεταβούν προς την Ευρώπη, προκειμένου να χτίσουν εκεί ένα καινούργιο μέλλον.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και προσφύγων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να βγουν προς τη Συμμαχική Οδό.

Πηγή: voriathestival