Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Γεροβασίλη: Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα " Χωνί" η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως "Πιστεύουμε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός".

 Όπως είπε, «έχοντας εξασφαλίσει την τριετή χρηματοδότηση της οικονομίας, ζητάμε ξεκάθαρη εντολή ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πολιτικές που θα ενισχύουν την εργασία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την πρωτογενή παραγωγή. 
Να εφαρμόσουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης των πιο αδύναμων στρωμάτων, σε περιβάλλον οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. 
Να ξεφύγουμε τελικά από την παγίδα της λιτότητας όπου μας έριξε το παλιό πολιτικό σύστημα».
Η ίδια σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι «μπορούμε να συγκυβερνήσουμε, αρκεί να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος. 
Άλλωστε οι συνεργασίες βρίσκονται στην κουλτούρα της Αριστεράς. 
Όταν όμως η μόνη συζήτηση αφορά τις συνεργασίες και τους κυβερνητικούς συνασπισμούς, τότε πρόκειται για τέχνασμα και υπεκφυγή».
Τόνισε δε, πως δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν παρουσιάζουν σαφείς προγραμματικές θέσεις και συνεχίζουν να μην απαντούν στα πραγματικά ερωτήματα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. 
Κάνοντας αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε πως «μέχρι και σήμερα παραμένει απαράλλαχτη. 
Πιστή σε αποτυχημένες και συντηρητικές πολιτικές, για τις οποίες τον περασμένο Ιανουάριο οι Έλληνες πολίτες εξέφρασαν με ηχηρό τρόπο την άποψή τους, στέλνοντάς την στην αντιπολίτευση με επτά ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι  «ο κ. Μεϊμαράκης δεν διαθέτει νέες προτάσεις».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, για τις επιλογές των πρώην συντρόφων ο σχολιασμός έχει εξαντληθεί, ενώ σε δύο εβδομάδες όλοι θα κριθούμε γι’ αυτές. 
Κατά την ίδια, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δευτερεύοντα σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και το μέλλον της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, «περισσότερο από κάθε άλλον ρίχνει το βάρος του στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους νέους και τις οικογένειές τους και επικεντρώνεται σε ποικίλες δράσεις για την αντιμετώπισή τους. 
Αυτά είναι τα μεγάλα διακυβεύματα και τα μεγάλα στοιχήματα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ». 
Περαιτέρω, για τα ΜΜΕ ανέφερε ότι «η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ βρέθηκαν απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις. Χρησιμοποίησαν όσα όπλα διέθεταν: τρομοκράτηση, παραπληροφόρηση, ψεύδη, ύβρεις, ακόμη και σεξισμό. 
Τελικά όμως δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες. 

Η πιο συντριπτική τους ήττα, και έχοντας συμμετάσχει ενεργά στην καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ, σημειώθηκε στο Δημοψήφισμα. 
Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι η στάση τους απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αλλά η επιλεκτική “κώφωση” και η παροχή κάλυψης σε ορισμένες περιπτώσεις διαφθοράς και σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος. 
Η περίπτωση Παπασταύρου είναι μία μόνο».

Τόνισε δε, πως «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται το χτύπημα της διαφθοράς και μπόρεσε να το αποδείξει στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του».
Όπως είπε, το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες έχει κατατεθεί και βρίσκεται σε τελική φάση διαβούλευσης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ «καλούνται να πληρώσουν όσα νόμιμα χρωστούν τα κανάλια για την τηλεοπτική διαφήμιση και σκανδαλωδώς τους χαρίζονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».