Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γερμανικός τουρισμός: 4η η Ελλάδα στα πακέτα διακοπών



Τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός των Γερμανών είναι μέχρι στιγμής η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων για οργανωμένα πακέτα διακοπών που καταγράφει η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα της Γερμανίας CHECK 24.

Τα στοιχεία, τα οποία αναφέρονται σε κρατήσεις οργανωμένων πακέτων διακοπών που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018, δείχνουν ωστόσο μείωση του μεριδίου κρατήσεων για Ελλάδα της τάξης του 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι αλλά και άνοδο των τιμών κατά 7%, σε 80 ευρώ την ημέρα κατ΄άτομο.

Η Ισπανία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στα πακέτα διακοπών, παρουσιάζοντας όμως μείωση 29% στο μερίδιο κρατήσεων συγκριτικά με πέρυσι.Ακολουθεί η Τουρκία η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο, αυξάνοντας το μερίδιο κρατήσεων κατά 79% την εν λόγω περίοδο, και με μέση αύξηση των τιμών 8%, ενώ ισχυρή ζήτηση (+49%) καταγράφει και η Αίγυπτος, στην τρίτη θέση της κατάταξης. 

Ακόμα, εντυπωσιακή αύξηση παρατηρείται και για Τυνησία (+50%) αλλά και για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+33%).Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με εξαίρεση την Ισπανία, έχουν χάσει μερίδιο στις κρατήσεις πακέτων από τη Γερμανία, με τη Βουλγαρία να χάνει 20 και την Πορτογαλία 18%.

Φθηνότερη είναι η Τυνησία και ακριβότερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρουσιάζει η Πορτογαλία.