Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεραπετρίτης - Χατζηδάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο Εξεταστικής για τη ΔΕΗ



Θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΔΕΗ άνοιξαν την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μέσω του ΣΚΑΪ, και λίγες ώρες αργότερα ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι στο θέμα της ΔΕΗ υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες, οι οποίες και θα αποδοθούν

«Το Σεπτέμβριο θα έχουμε την οικονομική αξιολόγηση από τους ορκωτούς ελεγκτές (σ.σ Ernst & Young)… Αν είναι αρνητική αξιολόγηση αυτή η ΔΕΗ θα βρεθεί σε μία κατάσταση δυσχέρειας πληρωμών. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες» ξεκαθάρισε.

«Η υπόθεση θα κριθεί από την Ελληνική Βουλή στο επίπεδο των πολιτικών προσώπων. Δηλαδή θα τεθούν τα στοιχεία και θα αναζητηθούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για όλα τα ζητήματα - και γι’ αυτό» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών» διαβεβαίωσε.

«Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι… Σήμερα ανοίγει, και θα έχει και άλλα επεισόδια και στη Βουλή, και στη Δικαιοσύνη» δήλωσε από πλευράς του ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση για την εξυγίανση της ΔΕΗ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, προειδοποίησαν ότι χωρίς λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την εταιρεία προκαλείται συστημικός κίνδυνος για την οικονομία.

«Κακώς διαλέξατε το δρόμο των απειλών, δεν σας εκφράζει. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο θυμός και οι απειλές είναι ενδεικτικές του αδιεξόδου που νιώθετε» απάντησε στον κ. Χατζηδάκη ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος.