Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφαση του Βενιζέλου - Δείτε ΒΙΝΤΕΟΣτην απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να θέσει εαυτόν εκτός του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, εξερχόμενη από το εκλογικό κέντρο στο Νέο Κόσμο όπου άσκησε το εκλογικό δικαίωμα στον επαναληπτικό γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Συγκεκριμένα, μετά την ψηφοφορία η Φ. Γεννηματά δήλωσε τα εξής: «Tην προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες υποχρέωσαν με την ψήφο τους τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών. Σήμερα με τις επιλογές τους θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αυτοδιοίκηση, στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και αυτό το στόχο υπηρετώ με την επιλογή του Γιώργου Καμίνη.

»Σηματοδοτούμε τη διεύρυνση και ανοίγουμε μία τεράστια πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής. Τώρα έχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις, με αυτόν τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, και εμείς, η πραγματικά προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής, που έχει ρίζες, ιστορία, παρόν και μέλλον να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή της κυριαρχίας της Δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

»Λυπάμαι για την απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και για το Κίνημα και για τη χώρα. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν το ΣΥΡΙΖΑ». 

Τέλος, η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλος να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια ήθελε με σταυρό.