Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά: Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή



Για την ανάγκη να δημιουργηθεί ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που μίλησε στο Ηράκλειο, ενώ ζήτησε εκ νέου τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, για την κατάσταση στη χώρα είπε ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. «Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου» σημείωσε.

Η κ. Γεννηματά μίλησε επίσης για μια μεγάλη και διαχρονική παράταξη, με καθοριστική και καταλυτική συμβολή στην εξέλιξη του έθνους, της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Κάποτε, είπε, «το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να εκπροσωπήσει το σύνολο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για αυτό και κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, ο χώρος αυτός είναι δυστυχώς κατακερματισμένος και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές. Βάλαμε τέλος στην καθοδική πορεία και στην πτώση, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη το Σεπτέμβριο. Αρχίσαμε την ανοδική πορεία. Χτίζουμε ξανά τη σχέση με την ελληνική κοινωνία. Σχέση εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενη στην Κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά μίλησε για ένα ζωτικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο, που πρέπει να παρουσιάζεται, «όχι ως ο φτωχός συγγενής των εξελίξεων, αλλά ως ο φορέας που μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή για την πατρίδα και το λαό μας». Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την ανάγκη για μια Συνδιάσκεψη, που δεν θα επιτρέπει κανέναν αποκλεισμό, αλλά δεν θα επιτρέπει και την πλειοψηφίακανενός φορέα και συμπλήρωσε: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι».

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια σειρά από τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με συζήτηση, διάλογο, συνεννόηση. Επίσης είπε, ότι πρέπει να γίνει κριτική στα λάθη και να παρθούν σκληρά μέτρα για να μην επαναληφθούν. «Ας δώσουμε πραγματικό νόημα στο αίτημα για πολιτική ανανέωση. Να σταματήσουμε αυτή την κενή περιεχομένου συζήτηση για το ποιος εκφράζει το νέο και το παλιό, ποιος είναι ο καθαρός και ποιος είναι ο βρώμικος» ανέφερε.

Αμέσως μετά, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «βυθίζει την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, απειλεί την καθημερινότητα της απλής ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ταπεινώνει με λίγα λόγια τη χώρα μας καθημερινά».

Σε σχέση με το προσφυγικό και την σύσκεψη της Παρασκευής, είπε πως «δεν πάμε να επικυρώσουμε ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης πάμε για να διαμορφώσουμε εθνική γραμμή. Εθνική γραμμή για να αποφύγουμε εθνική τραγωδία» τόνισε .

Για το ασφαλιστικό, σημείωσε πως τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέτυχαν «να δρομολογήσουν τον αφανισμό, όλων των παραγωγικών τάξεων της πατρίδας μας. Είμαστε μαζί τους ,στο πλευρό τους, με προτάσεις και όχι με ψέματα».