Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεννηματά- Αφγανιστάν: Χρέος της διεθνούς κοινότητας να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών



«Εικόνες απελπισίας στο Αφγανιστάν. Μια ακόμη αποτυχία του δυτικού κόσμου. Είναι όμως χρέος όλης της διεθνούς κοινότητας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα αυτή. Η απειλή της επιστροφής τους σε ένα σκοτεινό μεσαίωνα είναι υπαρκτή. Ιδιαίτερα για αυτές που τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλα βήματα για την χειραφέτησή τους», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Η ανάρτηση 
«Εικόνες απελπισίας στο Αφγανιστάν. Μια ακόμη αποτυχία του δυτικού κόσμου. Είναι όμως χρέος όλης της διεθνούς κοινότητας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα αυτή. Η απειλή της επιστροφής τους σε ένα σκοτεινό μεσαίωνα είναι υπαρκτή. Ιδιαίτερα για αυτές που τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλα βήματα για την χειραφέτησή τους.
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να πιέσει την Ε.Ε. για την διαχείριση του κύματος των πολιτικών προσφύγων, που θα υπάρξει. Να κατανεμηθεί δίκαια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκήs Ένωσηs. Η Ευρώπη έχει ηθικό χρέος απέναντί τους».