Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Γενικά αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Ευνοείται η μεταφορά σκόνης



Βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ ενώ στα ανατολικά και να νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νοτιά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 και κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις (στις Κυκλάδες) και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών (στην Κρήτη).Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι πιο πυκνές και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.