Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Φρέντι Μπελέρης: Θα είναι τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας ΔημοκρατίαςΣύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε γνώμη και αποφάσισε τελικά να συμπεριλάβει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Αν και στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

 
 

Σήμερα το πρωί είχαν κλειδώσει 41 από τις 42 θέσεις, με μόνη εκκρεμότητα το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας ο οποίος τελικά και θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Η συνάντηση του γιου του με κυβερνητικά στελέχη

Το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε σε αυτή την επαφή, αν και είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει προοπτική υποψηφιότητας του γιου του Φρέντι Μπελέρη. «Ή θα είναι ο Φρέντι υποψήφιος ή κανείς από την οικογένεια Μπελέρη», λεγόταν.

Οι δύο εισηγήσεις στον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιούσε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις: αφενός, τη συμπερίληψη του κ. Μπελέρη, με το σκεπτικό ότι εκφράζει μεγάλο μέρος της «παραδοσιακής» βάσης της ΝΔ, αφετέρου τη μη συμπερίληψη του, καθώς έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό. Αυτή τη γραμμή εκφράζουν, κυρίως, παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

«Έκπληξη» με Μελέτη

Η «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Mega Ελεονώρας Μελέτη που μοιάζει να έχει πάρει την απόφαση να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να δοκιμάσει την τύχη της στο ευρωψηφοδέλτιο. Η Ε.Μελέτη λέγεται ότι είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν προχώρησε. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το Mega της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιστοσελίδας, το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έκανε συζήτηση για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, βεβαίως, έχει πολλά ένσημα και στα δελτία ειδήσεων, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Η ΝΔ έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η σίγουρη προσθήκη της Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα 9 κενά στο παζλ και αυτό του Φρέντι Μπελέρη που τελικώς κλείδωσε στο «ναι».