Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φούρναρης καλείται να πληρώσει 208 ευρώ για τη μουσική που άκουγε στο ραδιόφωνο



Να πληρώσει 208 ευρώ για να βγάλει άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής στο κατάστημά του καλείται ένας φούρναρης στο χωριό Λουδίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ακούει μουσική από το ραδιόφωνό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντέννα, ο κ. Σάββας Σιδηρόπουλος δέχθηκε επίσκεψη από μία κυρία της ειδικής υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης δικαιωμάτων (πρώην ΑΕΠΙ) και στη συνέχεια η υπηρεσία του απέστειλε έγγραφο - ειδοποίηση καλώντας τον πληρώσει 208 ευρώ για δύο χρόνια, ώστε να παίζει μουσική στο ραδιόφωνο που έχει στον φούρνο του.

«Το θεωρούμε απαράδεκτο, έχουμε μεγαλώσει σε αυτό το κατάστημα με το ραδιόφωνο, παίζει 18-19 ώρες, όσες ώρες είναι και το κατάστημα ανοιχτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε άλλη άδεια από τη στιγμή που έχουμε πληρώσει μέσω της ΔΕΗ την ΕΡΤ» σχολιάζει ο ίδιος.

«Δεν δίνουμε καφέ, δεν έχουμε τραπεζοκαθίσματα» διευκρινίζει και δηλώνει αποφασισμένος να μην πληρώσει ακόμα κι αν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια.

«Ιδεολογικά δεν είμαστε αντίθετα, οι καλλιτέχνες είναι εργαζόμενοι, παράγουν και πρέπει να αμειφθούν γι' αυτό αλλά να εισπράξουν αυτό που πρέπει από την κατάλληλη πηγή, όχι με μορφή χαρατσιού από τους καταναλωτές» τονίζει ο κ. Σιδηρόπουλος.