Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Φωτιά στο Περιστέρι: Καταστράφηκα λέει ο ιδιοκτήτης της αποθήκης



Μεγάλες ζημιές προκλήθηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στην οδό Στυλιανού Γονατά, στο Περιστέρι.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ στο σημείο επιχείρησαν 0 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν νωρίτερα κάτοικοι κοντινών σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν σε ζημιές σε παρακείμενες οικείες.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκόλεψαν τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στην αποθήκη, η οποία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που ο καπνός υψώθηκε για αρκετά μέτρα στον ουρανό ενώ είχε «πνίξει» τα γύρω σπίτια.

Επιπλέον έχουν δημιουργηθεί ρωγμές στους τοίχους του κτιρίου που στεγάζεται η βιοτεχνία, κι εκφράζονται φόβοι για τη στατικότητά του.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Συγκλονισμένος ο ιδιοκτήτης της αποθήκης 

Συγκλονισμένος ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ηλεκτρικών συσκευών, Νίκος Καρώνης, μίλησε για απόλυτη καταστροφή. 

"Καταστράφηκα, έχασα όλο μου το βιος. Το κτίριο είναι νοικιασμένο και περίμενα να μου το παραδώσουν για να το ασφαλίσω. Δε λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας. Σχεδίαζα την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσω ένα μπαζάρ και να εκποιήσω κάποιες συσκευές, αλλά δεν πρόλαβα. Καταστράφηκα ολοσχερώς", είπε. 

Στο σημείο επί τρεις ώρες επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, καθώς η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και απειλήθηκαν γειτονικά σπίτια, κάποια από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές. 

Το έργο της πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω τον εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν μέσα στην αποθήκη, με τον επικεφαλής των πυροσβεστών να κάνει λόγο για τεράστιο θερμικό φορτίο, φλόγες που έφταναν μέχρι και τα δέκα μέτρα και εκρήξεις. 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή εγκλωβισμό ατόμων, ενώ εκτιμάται ότι τα εμπορεύματα που ήταν μέσα στην αποθήκη ήταν αξίας 2 εκατ. ευρώ.