Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Φωτιά στην Αττική: 1110, η τηλεφωνική γραμμή για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα



Έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν επιβαρυμένη υγεία να μην καταπονούνται σωματικά και να προφυλάσσονται από την βεβαρημένη ατμοσφαιρική ρύπανση απευθύνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικών ρύπων και επαναλειτουργεί η τηλεφωνική υπηρεσία 1110, της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες από αρμόδιους γιατρούς.

Φωτιά στην Αττική: «Σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή»

Τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς, με ισχυρότερα αυτά στην περιοχή Βασιλικά της Βαρυμπόμπης, στις Αφίδνες εντός του οικισμού και δεξιά της Εθνικής οδού προς την λίμνη του Μαραθώνα, αντιμετωπίζονται με εναέρια μέσα και όλες τις επίγειες δυνάμεις «σε μια μάχη σώμα με σώμα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με στοχευμένες συνεχείς ρίψεις στα μέτωπα και τις εστίες θα ανακοπεί η ορμή της και θα κερδίσουμε το στοίχημα της κατάσβεσης».

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις κατοικημένες περιοχές, μας ενημερώνει ότι όλοι σχεδόν οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και καλεί όσους παραμένουν προσπαθώντας να διασώσουν ό,τι μπορούν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας να υπακούουν στις σχετικές εντολές της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και όσων επιχειρούν για την ασφάλειά τους.

«Κανείς δεν μπορεί να προστατέψει τίποτα με τέτοιες εστίες. Σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, για τα υπόλοιπα και την αποκατάσταση των πληγών θα ενσκήψει η πολιτεία την επόμενη ημέρα» λέει.