Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

4 °C

Σήμερα, 28. Ιανουαρίου 2022

Φωτιά Έβρος: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΚοτρωνιάΎφεση παρουσιάζει  η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου.

Ωστόσο οι ενισχυμένες από χθες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν με τη συνδρομή από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας, και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου και δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πυρκαγιά στα Λαγυνά Σουφλίου

Στο μεταξύ πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 10.15 το πρωί και σε αγροτοδασική έκταση στα Λαγυνά Σουφλίου, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών κι ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, καθώς και την αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων και μηχανημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του pεριφερειάρχη Α.Μ.Θ., περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, στις περιοχές ευθύνης των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, βάσει των προβλέψεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείκτης επιπέδου 4.