Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Φωκίδα: Ο κλέφτης πήγε να δηλώσει κλοπή και τον συνέλαβανΦύλλο και φτερό έκαναν διαρρήκτες δύο εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Λιλαίας Φωκίδας σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι θρασύτατοι κλέφτες σήκωσαν από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι… σεντόνια, πιστεύοντας ότι ήταν οι τυχερή τους βραδιά, αφού έφευγαν ανενόχλητοι με τα κλοπιμαία. Στην «παρέα» ήταν δύο αυτοκίνητα, τα οποία γέμισαν ασφυκτικά με τη λεία τους.

Η παράξενη αυτή παρέα, όμως, που κινούνταν στις 02:00 στη Λιλαία, κίνησε τις υποψίες σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τους ακολούθησε με το αυτοκίνητό του, ειδοποιώντας συγχρόνως την αστυνομία. Κάπως έτσι, στο σημείο έφτασε η Α’ Ομάδα ΟΠΚΕ Άμφισσας και ξεκίνησε την καταδίωξη, με τα δύο οχήματα των δραστών να χωρίζονται στον δρόμο προς την Μαριολάτα.

Το ένα από τα οχήματα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, ένα πολυμορφικό, κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε σε χαντάκι και οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό το εγκατέλειψαν μέσα στο σκοτάδι, διαφεύγοντας τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα στο αμάξι υπήρχε πληθώρα κλοπιμαίων, ενώ στη συνέχεια ταυτοποίησαν ότι ανήκε σε 40χρονο Ρουμάνο κάτοικο Αμφίκλειας.

Ο τελευταίος, λοιπόν, σήμερα το πρωί, γύρω στις 9:00, μετέβη στο ΑΤ της Αμφίκλειας, προκειμένου να δηλώσει κλοπή του αυτοκινήτου του. Τότε ήταν βρέθηκε με χειροπέδες.

Την ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας, το οποίο διενεργεί την έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών, οι οποίοι φέρεται πως είναι ομοεθνείς του 40χρονου.