Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φλώρινα: 46χρονος έμεινε με τα κλειδιά στα "χέρια"



Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι αγγελίες για πωλήσεις στο Ίντερνετ μπορεί να αποτελούν κάθε άλλο παρά “ευκαιρίες”.

Το κατάλαβε καλά ένας 46χρονος από την Φλώρινα που πλήρωσε την “συμφέρουσα τιμή” για να αγοράσει ένα Ι.Χ. Φορτηγό, αλλά δεν το... είδε ποτέ!

Το θύμα κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας της πόλης όπου κατοικεί ότι είχε εντοπίσει μια ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση του οχήματος και είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τρεις αγνώστους που φέρονταν ως πωλητές για να το αγοράσει. Αφού συμφώνησαν στην τιμή των 1.550 ευρώ, κατέθεσε τα χρήματα την περασμένη Τετάρτη σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ο συνομιλητής με την υπόσχεση ότι την ίδια ημέρα θα παραλάμβανε το φορτηγάκι.

Ωστόσο, δεν το παρέλαβε και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που το πωλούσε, πράγμα που τον έκανε να καταλάβει ότι τον εξαπάτησε. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση, ταυτοποίησαν ως κάτοχο του λογαριασμού έναν 60χρονο Έλληνα και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, την οποία υπέβαλαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Όμως, συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση των άλλων τριών συνεργών του.