Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φίλης: Δεν είναι το μείζον θέμα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών



Δεν είναι το μείζον θέμα σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Το θέμα των δύο στρατιωτικών είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν πρέπει να θεωρούμε πως είναι το μείζον...» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε:

«Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες αυτή τη στιγμή; Τους ενδιαφέρει κατά τη γνώμη μου η ειρήνη, η ηρεμία, η σταθερότητα, να φύγουν οι δύο άνθρωποι από εκεί, αλλά τους ενδιαφέρει και η οικονομία. Και θα επαναφέρω τη συζήτηση στην οικονομία. Κάτι συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα. Έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός και αναστάτωση στην Ευρώπη;».

«Είναι λάθος ζητήματα τόσο λεπτά όσο των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, να αποτελούν ένα αντικείμενο μιας παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών… Βοηθά την Τουρκία να καθιστούμε ως κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης την υπόθεση της ταλαιπωρίας των στελεχών του στρατού» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης σημείωσε πως δεν μπορεί να απαντήσει πότε θα λήξει η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτικών, όμως εκτίμησε πως «θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου» .

Η κυβέρνηση, είπε, ο κ. Φίλης, κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για το θέμα των δύο στρατιωτικών. «Το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία δεν είναι τόσο απλό, είναι λεπτό και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, όχι συλλαλητήρια όπως με το Σκοπιανό».