Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξαφανισμένος παραμένει 59χρονος κτηνοτρόφος από το Ωραιόκαστρο - Τι λέει η σύζυγος του



Στο «σκοτάδι» εξακολουθούν να κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξαφάνιση του 59χρονου κτηνοτρόφου από τον Πεντάλοφο του Ωραιοκάστρου, ο οποίος έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 3 Νοεμβρίου, όταν η σύζυγος του έχασε κάθε επικοινωνία μαζί του. 

Σύμφωνα με την σύζυγό του Δέσποινα Τσακαλίδου, το τελευταίο μέρος που φέρεται να πήγε ο άντρας της (Δημήτρης Γραικός), ήταν τα σφαγεία της Χαλάστρας. Την επόμενη μέρα η τελευταία προσέφυγε στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου όπου δήλωσε την εξαφάνισή του και έκτοτε αναζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες πολύ σύντομα θα πάρουν μέρος και άντρες της ΕΜΑΚ.

 

Το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό του, φέρεται να χαρακτηρίζει την υπόθεση «χωρίς προηγούμενο για εξαφανισμένο», αφού εως τώρα δεν προκύπτουν τέτοια στοιχεία που να δίνουν κάποια ιδιαίτερη κατεύθυνση στις έρευνες. Από τις καταθέσεις που έχει πάρει μέχρι στιγμής η υπηρεσία, υπάρχουν μόνο εικασίες για το τι πιθανόν να έχει συμβεί στον 59χρονο, Δημήτρη Γραικό, ο οποίος έχει εξαφανιστεί μαζί με το αυτοκίνητό του.

Με την συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων -μερικές συνδυάζουν την χρήση τεχνολογιών αέρος, τύπου drone- θα συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου κτηνοτρόφου. Το σχέδιο αναζήτησης θα επικεντρωθεί κυρίως στα αρδευτικά κανάλια στην περιοχή της Χαλάστρας, προς το χωριό Ανατολικό. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα, δεν επέτρεψαν τη συνέχιση των ερευνών με αυτή τη μορφή (drone).