Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Εξαφάνιση Ελενας: Δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν τη σορό οι φίλες της



Την εξέταση του DNA από το δείγμα της σορού που για πέντε μήνες βρισκόταν στα... αζήτητα του νεκροτομείου και φαίνεται να ανήκει στη 50χρονη Έλενα περιμένουν πλέον οι συγγενείς της και οι φίλοι της για να γνωρίζουν κι επισήμως ότι πρόκειται για το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σήμερα το πρωί οι δύο φίλες της Ελενα Ολντέρσντορφ, επισκέφτηκαν το νεκροτομείο Αθηνών, καθώς μετά από τις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί κι απεικόνιζαν τη νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Φλοίσβου στις 11 Ιουνίου του 2016, έπρεπε να επιβεβαιώσουν και από κοντά εάν η σορός ανήκει στην αγαπημένη της φίλη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν καθώς το πτώμα πλέον μετά από διάστημα πέντε μηνών βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τις άκρες του Φλοίσβου, μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο Βούλας και μετά από διάστημα λίγων ημερών στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Εκεί πραγματοποιήθηκε νεκροψία - νεκροτομή από τα αποτελέσματα της οποίας διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα η ηλικία της οποίας εκτιμάται μεταξύ 50- 55 ετών έχασε τη ζωή της από πνιγμό, ενώ στο σώμα της δεν εντοπίστηκαν κακώσεις.

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο η πνιγμένη γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της 50χρονης αλλοδαπής εύπορης Ουκρανης. Στις 23 Ιουνίου κι εφόσον οι ιατροδικαστική υπηρεσία είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσε εγγράφως από την πλευρά της,τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ενω κράτησε γενετικό υλικό σε περίπτωση που χρειάζονταν να γίνει κάποια εξέταση dna. Για τέσσερις περίπου μήνες δεν υπήρξε κάποια απάντηση μέχρι που η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στις 24/10/2016 έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε απο την αστυνομία να προχωρήσει στην εκταφή του πτώματος. 

Τότε στην ΕΛΑΣ υπήρξε άμεση κινητικότητα και αναζητήθηκαν όλες οι υποθέσεις των εξαφανισμένων προσώπων που αγνοούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων και αυτή της μυστηριώδης εξαφάνισης της Ελενας. Μάλιστα όπως διαρρέεται από της ΕΛΑΣ το πρώτο φαξ που είχε αποσταλεί απο την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στα τέλη του περασμένου Ιουνίου δεν παραλήφθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ενδιαφέρον για το πτώμα που είχε εντοπιστεί στο Φλοίσβο. Έτσι μεταξύ των ατόμων που κλήθηκαν να περάσουν από τη ΓΑΔΑ για να δουν εάν το πτώμα ανήκει στο πρόσωπο που αναζητούν ήταν και οι δυο φίλες της 50χρονης Ελενας. Οι αστυνομικοί έδειξαν στις δυο γυναίκες φωτογραφίες που είχαν...τραβήξει οι άνδρες του Λιμενικού την ημέρα που περισυνέλεξαν το πτώμα από τα ανοιχτά του Φλοίσβου. Οι δυο φίλες απάντησαν αμέσως οτι το πρόσωπο που απεικονίζονταν στο φωτογραφικό υλικό ήταν η αγνοούμενη Ελενα. Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη με το γενέτικο υλικό που εχει συλλεχθεί από το σώμα της συγκεκριμένης σορού θα πραγματοποιηθεί εξέταση DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί και να ταυτοποιηθεί και επιστημονικός ότι η σορός ανήκει στην Ελενα Ολντέρσντορφ.