Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έβρος: Η Τουρκία δεν θέλει το έδαφος – Θέλει το πέρασμα..



Να ελέγχει ολόκληρη την περιοχή και να αποκλείσει την Ελλάδα από τον έλεγχο σημείων ανατολικά της κοίτης του Έβρου επιδιώκει η Τουρκία. Τα πρόσφατα περιστατικά στις Φέρες – δεν σηκώνουν διαψεύσεις και ανακοινώσεις για το ποιος είναι περισσότερος πατριώτης, οι πρώην ή οι νυν – αναμφισβήτητα δείχνουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει ακόμη μία ήττα στον Έβρο. Με μεθοδικότητα και κυρίως πατώντας πάνω σε κάθε ευκαιρία που μπορεί να διακρίνει από τις ελληνικές κινήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις.
Η περιοχή του Μελισσοκομείου, για τους ανθρώπους του Έβρου είναι γνωστή. Οι πλημμύρες του Έβρου, έχουν συνοδευτεί από δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή. Κάθε φορά, κάποιο ανάχωμα θα σπάσει, περιοχές θα γεμίσουν νερά.
Τώρα αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, είναι να ελέγξει τελείως τους ανατολικούς προμαχώνες του Έβρου.
Βοσκότοποι ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις για την Τουρκία έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αν υπάρχει ελληνική παρουσία υπάρχει και έλεγχος στα σημεία διέλευσης μεταναστών.
Το συγκεκριμένο σημείο στο Μελισσοκομείο επιτρέπει στην Ελλάδα την κατόπτευση ολόκληρης έκτασης. Αν το ελέγξει η Τουρκία η Ελλάδα χάνει κάθε πλεονέκτημα κι αυτό θέλουν οι Τούρκοι.
Το στήσιμο φράχτη από τις ελληνικές αρχές από την απέναντι όχθη του Έβρου δεν έχει κανένα νόημα. Αντίθετα να η Τουρκία κυκλώσει την περιοχή, ελέγχει την είσοδο και την έξοδο από αυτή.
Και αυτός είναι ο στόχος της Τουρκίας. Να κάνει την κίνηση περικύκλωσης των απέναντι ελληνικών εδαφών.

Το έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν, με γνωστότερο το επεισόδιο για την Αχλάδα στο τέλος της δεκαετίας του 1960 στην περιοχή του Πόρου.