Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Eurovision 2016: Πρώτη φορά εκτός τελικού η Ελλάδα. Ποιες χώρες τα κατάφεραν



Η χώρα μας δεν κατάφερε να αποσπάσει το εισιτήριο για τον τελικό της 61ης Eurovision.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που μπήκε η διαδικασία των ημιτελικών στον διαγωνισμό της Eurovision, που η Ελλάδα είναι εκτός τελικού.

Η Ελλάδα διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με το τραγούδι «Utopian land» από τους Argo, το οποίο δεν φάνηκε να εντυπωσιάζει το κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν θα μετέχει στον τελικό της Eurovision και έχασε το ρεκόρ που είχε μαζί με τη Ρωσία, καθώς αυτές οι δύο χώρες ήταν πάντα στον τελικό, μέσω της διαδικασίας των ημιτελικών.

Από την άλλη, οι Minus One κατάφεραν και έστειλαν την Κύπρο στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision, με το τραγούδι «Alter Ego».

Από τον πρώτο ημιτελικό, εκτός της Κύπρου, προκρίθηκαν οι Ουγγαρία, Κροατία, Ολλανδία, Αρμενία, Ρωσία, Τσεχία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, στη Στοκχόλμη.

Η εμφάνιση της Ελλάδας με τους Argo δεν ήταν καθόλου καλή και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή από τα σχόλια στο Twitter που έπεφταν βροχή όχι μόνο από τους Έλληνες, αλλά και από ευρωπαίους τηλεθεατές, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να αναπωλούν τη στιγμή του Μιχάλη Ρακιντζή με το S.A.G.A.P.O