Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Eurogroup: Βραδιά "θρίλερ" για την Ελλάδα



Αγωνία επικρατεί στην ελληνική πλευρά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ώρες η συνεδρίαση του Eurogroup.

H συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε για πολυμερείς διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Οι επαφές ξεκίνησαν με τετραμερή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του γερμανού και του γάλλου υπουργού οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε και Μπρούνο Λεμέρ και του Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ.

Νωρίτερα, την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό EuroWorking Group χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης. Η εν λόγω πηγή ανέφερε επίσης πως κατά την πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, η οποία θα συνεχιστεί σε επίπεδο υπουργών.

«Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων περιμένει από την πλευρά των δανειστών συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και να συγκεκριμενοποιηθούν τα επόμενα βήματα για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.