Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Έτσι δουλεύουν οι νονοί της νύχτας και η στρατιά των μπράβων τους



Πάνω από 150 νονοί δραστηριοποιούνται στην Αθήνα , οι οποίοι μάλιστα έχουν στην δούλεψή τους στρατιά μπράβων που τους κάνουν τις δουλειές.

θέμα iellada.gr

Οι μπράβοι μάλιστα είναι αλβανικής υπηκοότητας κυρίως αλλά και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Νυχτερινά κέντρα ,πάρκιγκ αυτοκινήτων, γκαρνταρόμπες και οτιδήποτε αφορά την νυχτερινή κυρίως διασκέδαση είναι υπό την προστασία τους χωρίς δεύτερο λόγο.
Το ξέπλημα χρήματος είναι η βασική τους ασχολία και βεβαίως για πλυντήρια αυτής της ιστορίας χρησιμοποιούν τα νυχτερινά κέντρα.
Οι εκβιασμοί για ιδιοκτήτες όχι μόνο νυχτερινών κέντρων αλλά και καφετεριών είναι εξοντωτικοί με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να δανείζονται για να πληρώσουν τα ποσά που τους ζητούν οι μπράβοι με απειλές και κατά της ζωή τους.
Το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, έχει δυστυχώς απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του και θα έλεγε κανείς ότι είναι κράτος εν κράτη αφού η πίεση που ασκείται προς επιχειρηματίες από τις συμμορίες είναι ανεκδιήγητη. 
Τα κυκλώματα αυτά αποκτούν περισσότερες διασυνδέσεις με επίορκους αστυνομικούς αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και βεβαίως οι αστυνομικοί ειδοποιούν πάντα τους ενδιαφερόμενους νονούς για τους ελέγχους της αστυνομίας.
Στις συμμορίες συμμετέχουν τουλάχιστον 150 άτομα τα οποία είναι καθαρά και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ για τέτοιου είδους δραστηριότητες και στρατολογούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη μέθοδο ενόπλων οργανώσεων.
Συνήθως νεαροί, χωρίς εισοδήματα είναι αυτοί που αναλαμβάνουν ρόλους κλειδιά και πλουτίζουν απότομα ανανεώνοντας έτσι τον χώρο των νονών της νύχτας.
Οι συμμορίες και οι νονοί αποκτούν σχέσεις με επιχειρηματίες και ακολουθεί το ξεζούμισμα και η προστασία, η οποία ποτέ δεν σταματάει αφού και μετά το τέλος της θητείας τους , βάζουν στην θέση τους νεότερους νονούς.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκληματικών υπαλλήλων υπολογίζεται ότι είναι αλλοδαποί, οι οποίοι πλέον έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη των ελλήνων «νονών».
Οι διωκτικές αρχές απόκτησαν γνώση για τις συμμορίες κυρίως από βομβιστικές επιθέσεις σε καφετέριες και σε νυχτερινά κέντρα οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. 
Οι εκρήξεις αυτές φαίνεται να ξύπνησαν την αστυνομία και τις διωκτικές αρχές.
Οι εκρήξεις γίνονται όταν οι καταστηματάρχες δεν υποκύπτουν στους μπράβους και το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται ολοσχερώς μετά και γι αυτό οι περισσότεροι υποκύπτουν. Άλλες εκρήξεις γίνονται και για χρέη σε μπράβους και νονούς της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει τη συνδρομή του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δράση των εκβιαστών, ενώ επιχειρούν να αντλήσουν στοιχεία από παρακολουθήσεις νυχτερινών κέντρων και με τεχνικά μέσα. 
Πάντως πολλά εκατομμύρια ευρώ πληρωμές των αλλοδαπών μπράβων διοχετεύονται σε αλβανικές τράπεζες και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Οι αξιωματικοί προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να βρουν άκρη . Η αστυνομία πάντως εκτιμά ότι οι «νονοί» ξεπλένουν τα χρήματα μέσω νομιμοφανών εταιρειών ή μέσω ποσοστών που έχουν αποκτήσει σε νυχτερινά μαγαζιά.