Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Ετοιμη για εκλογές η ΝΔ - Πότε βλέπουν προσφυγή στις κάλπες∆εν είναι λίγα τα κορυφαία στελέχη της Ν.∆. που θεωρούν πως, παρά τα δύσκολα µέτρα που θα συνοδεύουν το κλείσιµο της αξιολόγησης, η ολοκλήρωση της σχετικής συµφωνίας µε τους δανειστές µοιραία θα δώσει στην κυβέρνηση περαιτέρω πολιτικό χρόνο.

Εστω κι αν θα παραµένει στην Εντατική, αφού θα έχει χαθεί κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Ως εκ τούτου, διαφωνούν µε τις αναλύσεις άλλων «γαλάζιων» συναδέλφων τους, που εκτιµούν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έχουν καταρρεύσει το πολύ µέχρι το τέλος του ερχόµενου φθινοπώρου, εκφέροντας την άποψη πως οι επόµενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν λίγο αργότερα και συγκεκριµένα τους πρώτους µήνες του 2018.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα στηθούν οι κάλπες θα είναι στην κυριολεξία τραγικές για τους κυβερνώντες, µιας και τότε θα έχει γίνει σαφές πως το κλείσιµο της αξιολόγησης κάθε άλλο παρά εξασφαλίζει έστω και µια υποτυπώδη οικονοµική ανάκαµψη και ότι το τέταρτο Μνηµόνιο είναι προ των πυλών.

Μεταξύ άλλων, τις θέσεις αυτές διατυπώνουν οι αντιπρόεδροι της Ν.∆., Κ. Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης, ο Μ. Βορίδης, κ.ά.