Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Έσπασαν τζαμαρίες σε 17 μαγαζιά για να κλέψουν



Σημαντικές ζημιές στις βιτρίνες και τις γυάλινες πόρτες των καταστημάτων της Πάτρας είχε προκαλέσει τους τελευταίους δυο μήνες μια σπείρα διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε χάρη στη σύλληψη ενός από τα μέλη της από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν όταν ειδοποιήθηκαν από περίοικους ότι κάποιοι έσπασαν με πέτρα την τζαμαρία μιας επιχείρησης ενοικίασης αυτοκινήτων και έκλεψαν ένα laptop, μια οθόνη υπολογιστή και ένα κινητό. Λίγα λεπτά μετά, εντόπισαν έναν 26χρονο Αλβανό που μετέφερε την οθόνη, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαν στην Ασφάλεια.

Στην προανάκριση που συνεχίζεται, αποκαλύφθηκε ότι ο αλλοδαπός είχε ως συνεργούς τρεις Έλληνες, έναν 19χρονο που συνελήφθη λίγο αργότερα και άλλους δυο ηλικίας 26 και 16 χρόνων, καθώς και έναν άγνωστο ακόμη άνδρα με τους οποίους είχαν διαρρήξει 13 εμπορικά καταστήματα και πρακτορεία του ΟΠΑΠ από τις 12 Ιανουαρίου και είχαν αποπειραθεί να εισβάλλουν σε άλλα τρία.

Οι δράστες, των οποίων η λεία σε μετρητά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και λαχεία ξεπερνά τα 11.000 ευρώ, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και διακεκριμένες κλοπές. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τους συνεργούς τους οι αναζητούνται.