Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Έρχεται Πάσχα με βροχές – Αναλυτική πρόβλεψη για τη Μεγάλη ΕβδομάδαΜέρα με τη μέρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσει το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με τις βροχές να είναι περιορισμένες.

Πιο συγκεκριμένα θα σημειωθούν βροχές στην Εύβοια, τη Μακεδονία και τη βόρεια Κρήτη, χωρίς όμως να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή πέφτουν οι άνεμοι και θα πνέουν δυτικοί έως έξι μποφόρ, με τον υδράργυρο να υποχωρεί και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς, ενώ θα σημειωθεί ξανά ένα επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, χωρίς όμως να έχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα, καθώς θα είναι αισθητά πιο ήπιο.

Βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι θα βρέχει και τη Μεγάλη Παρασκευή προς το βράδυ όταν θα γίνει σε όλη τη χώρα η περιφορά των επιταφίων.

Το Σάββατο της Ανάστασης αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, όταν και θα τηρηθεί το πατροπαράδοτο έθιμο τους σουβλίσματος του οβελία, φαίνεται ότι ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι γενικά άστατος, με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο Φθινόπωρο παρά Άνοιξη, καθώς φαίνεται ότι θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα επτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τον υδράργυροι να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς.

Αν και τα στοιχεία για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επικαιροποιούνται συνεχώς, η μεγάλη εικόνα μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνει ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά θα σημειώνονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.