Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έρχεται… νέο κόμμα «καραμανλικών»;



Μία ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεβολές κατά  του Αντώνη Σαμαρά, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ, έρχεταινα βάλει φωτιά στα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος «καραμανλικών»,παρότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τοκόμμα που ίδρυσε ο θείος του.

Η ανάρτηση Αντώναρου λειτουργεί όντως ωςπροαναγγελία ενός τέτοιου κόμματος και το περίεργο είναι ότι ένα σχετικόδημοσίευμα, που κάνει λόγο για «νέο κόμμα καραμανλικών», αναπαρήχθη από τονίδιο τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο στο facebook, κάτι που σημαίνει ότιαυτή η «ερμηνεία» στην ανάρτησή του τον βρίσκει σύμφωνο.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου έχει ως εξής:

«Σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράςείπε ότι δεν υπάρχει χώρος δεξιά της ΝΔ για νεο κόμμα.Έχει δίκιο: Εκεί που την οδήγησε όλο και πιο δεξιά γκρεμίζοντας την στονιστορικό πάτο του 18,85 % (Μάιος 2012) τέτοια περιθώρια όντως δεν υπάρχουν.

Αντίθετα: Ακολουθώντας την τακτική Σαμαρά η σημερινή ηγεσία αφήνει τεράστιακενά για ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ στο κοινωνικά ευαίσθητο κεντρωοπολιτικό χώρο. Κενά που δεν μπορούν βέβαια να καλύψουν ούτε άστεγοι τουπάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε απολειφάδια διαφόρων...δράσεων, ούτε κάποιοι άκαπνοιφεντεραλιστές, ούτε πολιτικά αδαείς ελιτιστές και κολεγιόπαιδες.

Γιατί είμαστε πολλοί. Και γινόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί. Χωρίς ναμπορεί κανείς να μας σταματήσει».