Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Έρχεται η Barbie σε αμαξίδιο ΑμεΑ και προσθετικό πόδι



Η νέα κούκλα Barbie που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο θέλει να διευρύνει τον ορισμό του όμορφου και να καταπολεμήσει το στίγμα των ατόμων με αναπηρίες.

Για πρώτη φορά η παγκοσμίως γνωστή κούκλα θα κάτσει σε αμαξίδιο για ΑμεΑ και θα έχει και ένα προσθετικό πόδι.

«Ως εμπορικό σήμα θέλουμε να ενισχύσουμε τις συνομιλίες που υπάρχουν γύρω από τις σωματικές αναπηρίες, συμπεριλαμβάνοντάς τες στη γραμμή παραγωγής της κούκλας προκειμένου να παρουσιάσουμε μια πολυδιάστατη άποψη της ομορφιάς και της μόδας» είπε η Mattel, σύμφωνα με το BBC.

Το 1977 η Mattel παρουσίασε την Wheelchair Becky, την Μπέκι, μια φίλη της Barbie, που χρησιμοποιούσε αμαξίδιο. Αποδείχθηκε ότι το αμαξίδιο δεν ήταν συμβατό με τα άλλα αξεσουάρ της Barbie.

Η εταιρεία προσπάθησε να αναμορφώσει την κούκλα δίνοντάς της διαφορετικό αμαξίδιο και εμφανίζοντάς την με πιο κοντά μαλλιά, μιας και τα προηγούμενα πιάνονταν στις ρόδες του αμαξίδιου. Τελικά, η Wheelchair Becky εξαφανίστηκε, και επανεμφανίστηκε αργότερα - με εμπορική επιτυχία - ως Share-a-smile Becky. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι η Mattel έπαψε να παράγει άλλες κούκλες σε αμαξίδιο καθώς αυτό θα απαιτούσε να αλλάξουν όλα τα άλλα προϊόντα Barbie, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.