Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η Άγκυρα είχε στήσει σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες



Σκηνικό  για να αιχμαλωτίσει τους Έλληνες στρατιωτικούς εκτιμά ότι είχε στήσει η Άγκυρα, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

«Οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας είχαν στήσει ενέδρα στους Ελληνες στρατιωτικούς στον Εβρο», τονίζει  ο επίτιμος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Παραγιουδάκης ανέφερε ότι, έχοντας περάσει από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου: «Γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση ακόμη και αν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα δεν θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από ένα περίπολο της τάξης των 2 ή και των 3 ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες».

Επίσης τόνισε ότι  εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες αλλά μία ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.

Εκτιμά ακόμη ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τουρκική περίπολος αντίστοιχη της ελληνικής.

Ο Στρατηγός έκανε λόγο ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.

Όπως εξήγησε τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά στη συνοριογραμμή, αλλά ποτέ δεν γίνονται συλλήψεις και «λύνονται επί τόπου».

«Από τη στιγμή που δεν επέστρεψαν άμεσα οι στρατιωτικοί, περιπλέκεται η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Το λέω μέσα από την εμπειρία, ότι ήταν στημένο το θέμα. Τα παιδιά ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα, δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν έτσι. Αποκλείεται να τους συνέλαβαν απλοί Τούρκοι στρατιώτες. Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να το κάνει αυτό. Πρέπει να ήταν κάποια εδική ομάδα που είχε τέτοια εντολή. Οι Τούρκοι την είχαν στημένη στην Ελληνική περίπολο», τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

«Στη θάλασσα εύκολα κάνεις εμβολισμούς, στον Έβρο δεν είναι εύκολο. Ξέρουν ότι εκεί δεν παίζουμε. Υπάρχει μια άτυπη συμπεριφορά, ότι δεν συλλαμβάνεις εύκολα», πρόσθεσε.