Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021 -
Συννεφιά

6 °C

Σήμερα, 8. Μαρτίου 2021

Επίθεση με μπογιές από μέλη του Ρουβίκωνα στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς ΕλλάδαςΕπίθεση με μπογιές, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής (30/8) ο Ρουβίκωνας, ως αντίδραση για τις ζωές που χάθηκαν στις φονικές πλημμύρες της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια.

 

Η οργάνωση κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για το πως διαχειρίστηκε τους 8 θανάτους, περιγράφοντας τους ως «Μεσσίες» που με «χέρι βουτηγμένο στο αίμα» βοηθούν όσους έμειναν πίσω, με αποζημιώσεις ψίχουλα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Στο τέλος προειδοποιούν ότι δε θα ανεχτούν «άλλους νεκρούς από τις παραλείψεις των τοπικών και κυβερνητικών αρχών».

 

Την επίθεση σχολίασε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, αφού προχώρησε στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωσή του:

«Σε συνέχεια του βανδαλισμού με μπογιές που έλαβε χώρα στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων και μεριμνήθηκε η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου.

Στις πράξεις θράσους και δειλίας που επελέγησαν από κάποιους για να στείλουν το «μήνυμά» τους, η απάντησή μας είναι μόνο μία, απλή και ξεκάθαρη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται. Το σύνολο των στελεχών της εργάζεται σκληρά στην υπηρεσία του μόνου και απόλυτου εντολέα της. Του λαού της Στερεάς Ελλάδας».