Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

2 °C

Σήμερα, 27. Ιανουαρίου 2021

Επιχείρηση της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο ΠανεπιστήμιοΜεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στους χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτών, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας που παρατηρείται εντός της Πανεπιστημιούπολης, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας, σύμφωνα με καταγγελίες καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών, είναι τα αλλεπάλληλα κρούσματα μικροληστειών, αλλά και η εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επιχείρησης, προσήγαγαν 13 άτομα, από τα οποία συνέλαβαν τελικά τα πέντε. Δύο εξ αυτών, ένας 18χρονος ομογενής κι ένας 25χρονος αλλοδαπός, φέρονται ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο παραπάνω νεαροί κατηγορούνται πως τον περασμένο Ιούνιο, εντός του ΑΠΘ, μαζί με συνεργούς τους, αφαίρεσαν από 27χρονο ένα κινητό τηλέφωνο, χτυπώντας μάλιστα το θύμα τους. Επίσης, πριν από λίγες μέρες, πάλι μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από δύο 18χρονους τα κινητά τους τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό.

Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη Γεωργία, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι συνεργοί τους.

Εξάλλου, κατά την ίδια αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 23, 16 και 17 ετών, διότι κατείχαν δύο συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 33,2 γραμμαρίων, ένα τσιγαριλίκι κι ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 77 γραμμαρίων.