Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επιχείρηση "τιμώρησε" εργαζόμενο που δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων



Επιχείρηση εστίασης στην Μυτιλήνη κατέβαλε μεν το Δώρο σε εργαζόμενο, τον "τιμώρησε" όμως όταν δεν το επέστρεψε, καταθέτοντας τον μισθό του στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας της προηγούμενης εργασίας του που δεν ήταν ακατάσχετος. Έτσι, λόγω χρεών, τα χρήματα δεν έφθασαν στο πορτοφόλι του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

 

Ο συγκεκριμένος δεν ήταν ο μόνος υπάλληλος της επιχείρησης που οδηγήθηκε σε παραίτηση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί με ακόμη δύο εργαζόμενες της επιχείρησης.

 

Εργοδότες δίνουν και παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων
Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων, Ιωσήφ Αποστολάκης, αναφέρθηκε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για πολλούς εργαζόμενους στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, καθώς εργοδότες προσπαθούν να "γλιτώσουν" την υποχρεωτική από το νόμο καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Όπως είχε δηλώσει τότε, υπήρξε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής εργαζόμενης που δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίσκεψή του ίδιου του εργοδότη της στο σπίτι της ο οποίος της ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων, ενώ υπήρξαν "και περιπτώσεις συναδέλφων που πήγαν στο ATM μαζί με τους εργοδότες" προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα που του είχαν κατατεθεί.

Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε, ότι ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, έχει παρατηθεί το φαινόμενο, ο εργοδότης να ζητά από το σύνολο των εργαζομένων να επιστρέψουν κατευθείαν το ποσό που κατατέθηκε ως δώρο στους λογαριασμούς τους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα παραμένει όσο οι εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές, με αποτέλεσμα αυτές να μην παίρνουν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.