Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έπιασαν τον αρχηγό σπείρας με 14 κλοπές στη Ρόδο



Δέκα ημέρες κατάφερε να μείνει ασύλληπτος ο 49χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας τσιγγάνων οι οποίοι διέπραξαν τουλάχιστον 14 διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια και οχήματα σε όλη τη Ρόδο, με ορμητήριο τον καταυλισμό στην περιοχή Καρακάνερο. 

Σε βάρος του τσιγγάνου κακοποιού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος κι έτσι, μόλις εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα. Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος μαζί με έναν 20χρονο είχαν κλέψει ένα περονοφόρο κλαρκ στο διάστημα από τις 2 Δεκεμβρίου ως τις 15 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, το πούλησαν στον 49χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης οικοδομικών υλικών που τώρα κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Το κλεμμένο κλαρκ βρέθηκε στη μάντρα του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

Η σπείρα είχε εξαρθρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια επιχείρησης των ανδρών της Ασφαλείας που συνέλαβαν δυο νεαρούς ηλικίας 26 και 20 χρόνων εξιχνίασαν επτά κλοπές και απόπειρες που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο σε σπίτια στα Κοσκινού, τρεις στην πόλη της Ρόδου και από μια ακόμη στο Καρακόνερο, το Ροδίνι και τη Λίνδο.  Μέρος των κλοπιμαίων, που αποτελούνταν από μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές βρέθηκαν στα καταλύματά τους στον καταυλισμό και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.