Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έπεσε βράχος δέκα τόνων στην Εθνική Οδό προς Καλαμάτα! Από θαύμα δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο...



Ενας τεράστιος βράχος - βάρους περίπου 10 τόνων - έπεσε χθες το πρωί στην παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας...

στο Παραδείσια - Τσακώνα. Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο. Το γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες και η τοξωτή γέφυρα να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό. Πάντως, εκτιμάται ότι, επιτέλους, μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει η σύνδεση της γέφυρας με το δρόμο και η παράδοσή της. Λόγω των εργασιών, για 7 με 10 ημέρες, θα κλείσει το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον παλιό δρόμο και τις στροφές της Τσακώνας.

ΦΩΤΟ από eleftheriaonline.gr

Ειδικότερα, χθες στις 06.30 το πρωί, έπεσε ένας τεράστιος βράχος στην αρχή της παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας, προς την πλευρά της Μεσσηνίας. «Η εικόνα ήταν σοκαριστική, Είναι ευτύχημα που δεν περνούσε αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή», είπε Καλαματιανός οδηγός που πέρασε μετά από μισή ώρα.

Η Τροχαία από τη Μεγαλόπολη έσπευσε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και λίγη ώρα αργότερα μηχάνημα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ που φτιάχνει τη γέφυρα, απομάκρυνε το βράχο.Ο διευθυντής του έργου της τοξωτής γέφυρας Νίκος Ντονάς επεσήμανε: «Πρέπει να τελειώνουμε με το έργο. Η παράκαμψη έχει ημερομηνία λήξης και πολύ έχει κρατήσει». Παρατήρησε πως «ο βράχος ήρθε από το πουθενά, έξω από το χώρο ευθύνης μας. Δεν έχει έρθει από τα πρανή που ελέγχουμε. Εχει ξεκολλήσει από πολύ ψηλά. Κι έκανε τέτοια διαδρομή και δεν έσπασε. Ευτυχώς που δεν περνούσε αυτοκίνητο τη στιγμή της πτώσης. Με τις διαστάσεις που έχει, ξεπερνάει τους 10 τόνους σε βάρος».