Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επείγουσα έκκληση για αναπηρικά αμαξίδια για πρόσφυγες



Επείγουσα έκκληση για τη δωρεά αναπηρικών καροτσιών απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης και στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά.

Δύο από τα αναπηρικά καρότσια θα διατεθούν για μόνιμη χρήση σε αντίστοιχα περιστατικά, μια εξάχρονη προσφυγοπούλα και ένα 18χρονο αγόρι, οι οποίοι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα αναπηρικά καρότσια θα χρησιμοποιηθούν στις ιατρικές μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στους χώρους προσωρινής παραμονής για να εξυπηρετήσουν πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα. Οι ανάγκες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρούν, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται περισσότερες πληροφορίες καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι στα τηλέφωνα 2310 531533-6.