Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το Ορατόριο «Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός» στο Μέγαρο Μουσικής



Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από την πρώτη παράσταση του σύγχρονου ορατόριου για την Παναγία στις 7 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός» του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους, σε κείμενα και σκηνοθεσία της Δέσποινας Γκάτζιου. Την παράσταση διοργάνωσε το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχει ως σκοπό την έρευνα, διάσωση και προβολή των πνευματικών και πολιτιστικών μας παραδόσεων και η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σήμερα το βράδυ, πραγματοποιείται η δεύτερη παράσταση.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.Χρυσόστομος, ο Εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Έφραιμ Ιερομοναχος π.Ευδόκιμος Βατοπαιδινός , ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός & Διαδικτυακού Περιοδικού ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ κ.Νικόλαος Γκουράρος ,ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Κωστής Δήμτσας και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου .

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μεγάρου συγκινημένο το κοινό χειροκρότησε το έργο που γράφτηκε για την Παναγία.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης παρακολουθήσαμε σκηνές από τους τόπους που γεννήθηκε μεγάλωσε αλλά και κοιμήθηκε η Μητέρα του Φωτός.

Η ορχήστρα απέδωσε τα μουσικά κομμάτια υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Θεοφάνους ενώ επί σκηνής βρέθηκαν πάνω από 250 συντελεστές μεταξύ των οποίων γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Πέτρος Γαϊτάνος η Πίτσα Παπαδοπουλου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Δέσποινα Ολυμπίου.