Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ενδείξεις ότι ο Μπεν είναι ζωντανός έφεραν τη βρετανική αστυνομία στην Κω



Στην Κω βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας σε αναζήτηση του Μπεν Νίνταμ, ο οποίος είχε χαθεί το 1991 σε ηλικία 21 μηνών. Τα στελέχη της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες θα παραμείνουν στη χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι, τις επόμενες ημέρες 11 στελέχη της βρετανικής αστυνομίας θα βρίσκονται στο νησί, διεξάγοντας έρευνες κι ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή του φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι περισσότερες από ποτέ.

Όπως λέει o Έλληνας επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας, Παναγιώτης Δέδες: «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στην Κω με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή, Μάθιου Φένεκ. Η έρευνα διεξάγεται από μία ομάδα ντετέκτιβ από τη Μεγάλη Βρετανία». «Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει έχουν συρρεύσει το τελευταίο διάστημα υποχρεώνουν να προχωρήσουμε σε εξακρίβωση των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει έως και αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές», προσθέτει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Φουρλής, ο οποίος υπηρετεί και εκείνος στην αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώνει πως οι έρευνες δεν διακόπηκαν ποτέ από τη στιγμή που χάθηκε ο Μπεν.

«Συνεχίζονται από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη υπόθεση.Αναλογιστείτε πως ήδη πέρασαν 25 χρόνια από τότε. Είχαμε απευθύνει και κατά το παρελθόν έκκληση στο ελληνικό κοινό. Ποτέ όμως δεν είχαμε απευθύνει δημόσια έκκληση. Αυτή τη φορά όμως πιστεύουμε ότι κάποιος ο οποίος ήταν την εποχή εκείνη στην Κω, και έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη. Γίνονται διάφορες υποθέσεις τις οποίες ερευνούμε. Μία από αυτές υπαγορεύει ότι ο Μπεν είναι ακόμα ζωντανός».

Σε αυτό το πλαίσιο η οργάνωση Crimestopers προσφέρει ένα σημαντικό ποσό σε εύρετρα, για όποιον έχει συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανεύρεση του Μπεν Νίνταμ.

«Μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση δίνει ως αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τον Μπεν. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει αμοιβή για οποιονδήποτε βρίσκεται εκτός Αγγλίας, γεγονός που είναι αρκετά σημαντικό», συμπληρώνει ο κ. Φουρλής.

«Τα μέλη της οικογένειάς του δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κω, ωστόσο γνωρίζουν ότι πραγματοποιούνται οι έρευνες και έχουμε την υποστήριξή τους. Δεν είμαστε πολλές ημέρες στο νησί. Σήμερα μόλις έγινε γνωστή η διαδικασία, καθώς δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ορισμένες επαφές με άτομα, τα οποία βρίσκονται στο νησί. Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να ερχόμαστε εδώ, στο πλαίσιο των ερευνών. Απλώς κάποιες φορές συμβαίνει χωρίς να το μάθει κανείς. Παράλληλα έχουμε οργανώσει αρκετά ταξίδια για τον ίδιο λόγο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή όμως θελήσαμε να απευθυνθούμε αποκλειστικά τους κατοίκους του νησιού», καταλήγει ο Έλληνας αστυνομικός.