Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εμβολιάστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου



Στο νοσκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο τρίτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τη νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης. Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

 

Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, η ενημέρωση για το εμβόλιο και μετά τον εμβολιασμό, η παραμονή για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον εμβολιασμό της, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη που δίνει τους τελευταίους δέκα μήνες με τον «αόρατο εχθρό» και το οποίο από εδώ και στο εξής, όπως είπε θα πρέπει να υπηρετήσει και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον, ενώ τόνισε ότι «ειναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τις οδηγίες των γιατρών». 

«Ήρθε η ώρα να νικήσουμε, να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να κερδίσουμε την ελευθερία μας και να ανταμώσουμε ξανά», κατέληκε η κ. Σακελλαροπούλου.

Παρών, στη χορήγηση της πρώτη δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.