Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ελληνικό δεξαμενόπλοιο διέσωσε 167 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης



Το MT ARION ανήκει στον  Όμιλο Τσάκου - Έκανε παράκαμψη από τη ρότα του και κατευθύνθηκε 90 ναυτικά μίλια βόρεια της Λιβύης

Επιχείρηση διάσωσης 167 μεταναστών έφερε σε πέρας το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο MT ARION  που ανήκει στον  Όμιλο Τσάκου.

Ήταν 22:30 το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου όταν το  χωρητικότητας 39.378 τόνων πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν - κενό φορτίου - στην Αγκούστα της Ιταλίας, ενημερώθηκε από τις αρχές της Ρώμης ότι έπρεπε να κάνει μια παράκαμψη από τη ρότα του και να κατευθυνθεί 90 ναυτικά μίλια βόρεια της Λιβύης για να περισυλλέξει μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί.

Ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στη θαλάσσια περιοχή που του είχε υποδειχθεί από τους Ιταλούς. Εκεί το 22μελές πλήρωμα του ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου περισυνέλεξε σώους τους μετανάστες και τους προσέφερε κάθε δυνατή υπηρεσία, όπως ιατρική περίθαλψη, φαγητό και νερό. 

Δύο ημέρες αργότερα, το απόγευμα της  4ης  Οκτωβρίου, το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην Αγκούστα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οι 167 διασωθέντες.