Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ελληνίδες που πνίγηκαν χθες από τα δακρυγόνα εκφράζουν την απόγνωση τους



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση της Αστυνομίας απέναντι στους χθεσινούς διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη όπου τους ψέκασαν με δακρυγόνα.

Μετά το βίντεο με τα μικρά παιδιά να κλαίνε αναρτήσει στο facebook με φωτογραφίες και περιγραφές από το τι έζησαν πολίτες της χώρας προκαλούν θυμό σε πολλούς.

Maria Nikolaidou:

Ζήτησα από κάποιον δίπλα μου να κρατήσει για λίγο το κινητό να συνέλθω, θεώρησε καλό να με φωτογραφίσει..στην αρχή ξαφνιάστηκα αλλά μετά κατάλαβα ότι υπάρχει κάποιος λόγος….να μην ξεχάσω ποτέ μα ποτέ αυτό που εγινε σήμερα….πως η δημοκρατική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αστυνομία να ρίξει χημικά και δακρυγόνα σε πολίτες που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα της πατρίδας μας και ζητούσαν να σταματήσει η προδοσία και το ξεπούλημα που γίνεται. Λυπάμαι που η δημοκρατία αυτοκτονισε στη χώρα που γεννήθηκε. Ας είναι εμείς δεν το βάζουμε κάτω… ούτε χημικά ούτε δακρυγόνα μας σταματούν. Θα είμαστε συνεχως μπροστά τους. Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να την ορίζει και να την πουλά κατά βούληση….η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς. Ευχαριστώ λοιπόν το φίλο για τα ενθύμια της σημερινής μέρας.


Ismini Kanta:
Αδερφια δεν εχει ξαναγινει ειμαι γιαγια και σε αυτην την ηλικια δοκιμασα χημικα . το τσουξιμο στη μυτη στο λαιμο στα ματια δεν περιγραφεται, ο φασιστας πρωθυπουργος επιτεθηκε σε φιλισυχους πολιτες γιαγιαδες παιδακια εσκαγαν διπλα μας βροχη. Δεν υπηρχε λογος ολοι ειμαστε στην πλατεια του μεγαλου αλεξανδρου.
Ο μονος λογος ηταν να διαλυσει την μεγαλη συγκεντρωση. Φευγοντας τρεχοντας βλεπαμε ασθενοφορα. Δεν εχει ξαναγινει ποτε , ποτε, τα παιδακια να κλαινε οι γυναικες να πεφτουν κατω ,και τα χημικα χωρις λογο αμετρητα. 
Τα ραδιοφωνα δινουν συνεχως ρεπορταζ. Αθτη την στιγμη ενας αστυνομικος ζητα ευθυνες απο την ηγεσια της αστυνομιας. Σας λεω ηταν πολιτες οχι αναρχικοι.
Ο θυμος των πολιτων και οι φωνες μετα τα χημικα δεν μπορω να σας το περιγραψω.