Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Έλληνες μαχητές πολεμούν στην Ράκκα



Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία. Φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο Indymedia απεικονίζουν Έλληνες μαχητές στη Ράκκα να πολεμούν για την απελευθέρωση της από τους τζιχαντιστές.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα «κρυμμένα» πρόσωπα τα οποία κρατούν τα όπλα και ποζάρουν μπροστά από έναν τοίχο, που έχει και το ελληνικό σύνθημα: «Ζήτω η Διεθνιστική Επαναστατική Αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δείχνουν να έχουν σκιαγραφήσει τρία πρόσωπα… Έναν γνωστό στον αντιεξουσιαστικό χώρο που συχνάζει στα Εξάρχεια και δυο ακόμη από μία μεγάλη πόλη της Ελλάδας. 

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που δημοσιεύονται φωτογραφίες με Έλληνες αντιεξουσιαστές που πολεμούν στην Συρία.

Το κείμενο που συνόδευε τις  φωτογραφίες

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΚΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα βρίσκονται ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εξελίξεις στις γύρω περιοχές συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη το δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος εκ μέρους του καθεστώτος Μπαρζάνι, με πολλαπλές γεωπολιτικές και στρατηγικές σημάνσεις για το μέλλον της επανάστασης στην Ροζάβα όσο και γενικότερα.

Το φεουδαλικό-αστικό καθεστώς Μπαρζανί και οι πολιτικές του κινήσεις με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να κατανοούνται ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του για ηγεμόνευση μέσα στο κουρδικό κίνημα κοινοτικού συνομοσπονδισμού, παράλληλα με την γεωπολιτική στρατηγική του ΝΑΤΟ.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη στην ισχυροποίηση της αυτονομίας της Ροζάβα και της υπεράσπισης των κατακτήσεών της, αποτελεί και θα αποτελεί και στο προσεχές μέλλον ένα διαρκές διακύβευμα και αγωνιστικό καθήκον, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης αποστέλουν το πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο στάλθηκε με προηγούμενη την ανακοίνωσή μας και δεν έγινε εφικτό να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο. 

Ταυτόχρονα, στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους συντρόφους στον ελλαδικό χώρο. Σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται στον δύσκολο δρόμο για την επανάσταση, την ισότητα, την ελευθερία. Σε όσους παραμένουν πιστοί στο επαναστατικό καθήκον για μια ελεύθερη ζωή με όσες δυνάμεις έχουν. Σε όσους ζουν για να αντικρύσουν την ανατολή της ουτοπίας.

Στα μέτωπα των πολεμικών μαχών γνωρίζουμε καλά και δεν ξεχνούμε ποτέ ότι ο πόλεμος της κοινωνικής ειρήνης είναι το ίδιο απάνθρωπος, σκληρός και βίαιος πάνω στα σώματα και τις συνειδήσεις μας.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

03/10/2017

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες ντοκουμένο

Πριν από λίγους μήνες, στην περιοχή της Ροζάβα, στη βόρεια Συρία Έλληνες αναρχικοί φωτογραφίζονταν με πολεμικά όπλα στα χέρια…

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες. Κατά καιρούς στις ελληνικές αρχές έφταναν πληροφορίες ότι έχουν μεταβεί στη Ροζάβα Έλληνες αναρχικοί, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε τόσο έντονη δραστηριότητα Ελλήνων, που εκφράζεται κυρίως από μία ομάδα, τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS).

Ποζάρουν με όπλα και πανό γραμμένα στα ελληνικά

«Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έγραψαν στον τοίχο όπου φωτογραφίζονται ενώ σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: «Ούτε βήμα πίσω». 

Φοβούνται πως θα μάθουν την τέχνη του πολέμου και θα την εφαρμόσουν στην Ελλάδα

Ο RUIS, όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, «οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Έστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα». Η πιο γνωστή οργάνωση αναρχικών στο δυτικό Κουρδιστάν είναι οι «Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις» (IRPGF).

Οι μετακινήσεις Ελλήνων στη Ροζάβα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας. Και αυτό διότι σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί διατυπώνεται η άποψη ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.