Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Ράκκα



Απίστευτο: Επέστρεψε από την Συρία μέλος του «Ρουβίκωνα»

Ερωτηματικά προκαλεί η επιστροφή στην Ελλάδα από την Συρία ενός μέλους των αναρχικών του Ρουβίκωνα που πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων. Μάλιστα η επιστροφή του δημοσιοποιήθηκε από γνωστή ιστοσελίδα αναρχικών.

Συγκεκριμένα δημοσιεύονται και δύο φωτογραφίες του, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, από τη Ράκκα, όπου πολεμούσε εναντίον των τζιχαντιστών.



Σημαία με τον Οτσαλάν σήκωσαν οι Κούρδοι στην Ράκκα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε Συρία και Τουρκία μια κίνηση που έκαναν οι μαχητές του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού. Σήκωσαν πανό με το πρόσωπο του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Ράκκα μετά την ανακατάληψή της από τους τζιχαντιστές.



Συρία: Συμφωνία εκκένωσης της Ράκκα

Μια αυτοκινητοπομπή αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από τη Ράκκα, μετά από μια συμφωνία εκκένωσης της πόλης αυτής όπου έχουν ταμπουρωθεί οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.



Έλληνες μαχητές πολεμούν στην Ράκκα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία. Φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο Indymedia απεικονίζουν Έλληνες μαχητές στη Ράκκα να πολεμούν για την απελευθέρωση της από τους τζιχαντιστές.



Υποχωρούν οι τζιχαντιστές: Στα μισά της πόλης Ράκκα οι απελευθερωτικές δυνάμεις

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη για την απελευθέρωση και ανάκτηση της πόλης Ράκκα από τις διεθνείς δυνάμεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τα επιτελεία, οι τζιχαντιστές έχουν χάσει πολύ έδαφος, υποχωρώντας στα μισά της πόλης, η οποία λογίζεται ως η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.



ISIS: Το κομβόι των τζιχαντιστών που δεν έφτασε ποτέ στην Ράκκα

Στις 26 Μαΐου η συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε μια μεγάλη αεροπορική επίθεση εναντίον ενός μεγάλου κομβόι οχημάτων της ISIS το οποίο οπισθοχωρούσε από την Χομς προς την Ράκκα.

Δεν έφτασε όμως ποτέ στην αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών.

Δείτε το γιατι.