Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά: «Είναι θλιβερό να βλέπουμε στελέχη να επιθυμούν τη διάλυση»



Την ανακοίνωση διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚεξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος.

Οι πρώτες, μάλιστα, πληροφορίες θέλουν το συνέδριο να γίνεται τον Σεπτέμβριο, ενώ αυτό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Eξάλλου, η κ. Γεννηματά μετέτρεψε την κεντρική επιτροπή σε οργανωτική, γεγονός που αυτόματα σηματοδοτεί την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον γραμματέα του κόμματος.

Το συνέδριο θα αποφασίσει, όπως τόνισε «την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Οδικό Χάρτη, για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2016». 

Αυτό περιλαμβάνει:

-Εκλογή του επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση,
-συνέδριο και εκλογή οργάνων.

Όπως δήλωσε μάλιστα η ίδια σήμερα ''Απευθύνομαι στο σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ, στη μεγάλη λαϊκή μας βάση, σε αυτούς που κράτησαν όρθιο το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα. Ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε μία δύσκολη στιγμή με δύναμη μου την εμπιστοσύνη των 50000 μελών μας, που πήραν μέρος στη διαδικασία. Πολιτεύτηκα και πολιτεύομαι πιστή στο τρίπτυχο που είχα προβάλλει στη διαδικασία εκλογής μου: Ενότητα - Ανανέωση - Διεύρυνση. Όραμά μου ήταν και είναι να κάνουμε το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης πάλι κυρίαρχο πόλο της πολιτικής ζωής του τόπου. Εντολή μας είναι να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη πάλι εκφραστή της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Προχωράμε αταλάντευτα στην υλοποίηση των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας. Συνέδριοπου θα αποτυπώνει το πολιτικό στίγμα την νέα στρατηγική για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, όπως ζητούν από εμάς οι πολίτες. Συνέδριο που θα επεξεργασθεί το Πρόγραμμα Ελλάδα για την ανάπτυξη την απασχόληση την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Eίναι ευπρόσδεκτος όποιος επιθυμεί να συμμετέχει για να συνδιαμορφώσουμε μαζί τις τελικές μας αποφάσεις. Πολιτικές και οργανωτικές''.

Η ίδια αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην Κεντρική Επιτροπή, τα οποία, όπως τόνισε 'δημιούργησαν προβληματισμό στo ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται από εσωκομματικές διενέξεις. Κανένας μηχανισμός ακόμα και αν φορά προβιά του "νέου" δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών. Η βάση μας θεωρεί ως ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι, κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία. Άλλο η διαφωνία, άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ό,τι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους και αυτό να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο. Είναι θλιβερό να βλέπουμε στελέχη τη μια στιγμή να κόπτονται για τα σύμβολα και την ιστορία και σε μια νύχτα να επιδιώκουν τη διάλυση''. 

Στο ζήτημα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε αναφερθεί στην εκπομπή ''Ακραίως'' με τους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της παράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου: ''Θα προχωρήσουμε σε προγραμματικό συνέδριο, μάλλον τον Ιούνιο. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη υπάρχουν μόνο αιρετοί. Αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του συνεδρίου που είναι μόνο πολιτικών θέσεων''.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ''Εμάς μόνο το συνέδριο το αποφασίζει. Αν υπάρξει προοπτική θα πρέπει να συγκλιθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Κανείς αυτόνομα δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Είναι απαραίτητο το συνέδριο για να προχωρήσουμε σε νέο φορέα''.