Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Άνοιξαν οι κάλπες..Οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων..



Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σε 840 εκλογικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος, είτε φίλος του κόμματος, μπορεί να ψηφίσει έναν από τους έξι υποψήφιους που διεκδικούν την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, σε 11 χώρες στο εξωτερικό θα στηθούν 22 εκλογικά τμήματα για τους αποδήμους. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν όπου τους διευκολύνει και μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.

Ψήφισαν  Λοβέρβος & Χριστίδης 

Πρώτος υποψήφιος που πήγε να ψηφίσει λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των καλπών ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής στο Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης προκειμένου να ψηφίσει.

Ο ίδιος κάνοντας το σήμα της νίκης έβαλε τον κλειστό φάκελο στην κάλπη, ενώ στη συνέχεια δήλωσε.

Να σηκώσουμε την Δημοκρατική Παράταξη ψηλά

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε την Δημοκρατική Παράταξη ψηλά. Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο και τους καλώ να συμμετάσχουν στη δημοκρατική μας γιορτή. Είναι η ώρα να πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την Ελλάδα ψηλά».

Τόνισε ότι ο πήχης για την σημερινή ψηφοφορία είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με το 2017 και έστειλε μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας.

Στο κτίριο του δημαρχείου Αθηνών επί της Λιοσίων ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης προσήλθε στο εκλογικό κέντρο μαζί με τη σύζυγό του, Νάντια, και την κόρη τους, ενώ πριν προχωρήσει προς την κάλπη δήλωσε τα εξής στις κάμερες:

Θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

«Είμαι πολύ ευδιάθετος και σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής. Είναι μία μέρα δημοκρατίας και ο ήλιος λάμπει. Σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Φώφη Γεννηματά που αν δεν ήταν εκείνη χωρίς τη δουλειά της και χωρίς τη τόλμη της, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Σήμερα ξημερώνει μία μέρα αισιοδοξίας και δύναμης, μία ημέρα που θα τολμήσουμε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».