Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έκλεισε ο φάκελος της δολοφονίας Τοπαλούδη: Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι



Έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών και καταθέσεων, η ανακρίτρια Ρόδου έκλεισε την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως μεταδόθηκε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο φάκελος έχει ήδη πάρει τον δρόμο για το αρμόδιο Συμβούλιο για να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή σε δίκη των δυο κατηγορουμένων για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη, του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού.

Αυτό που βρισκόταν μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα, ήταν οι απαντήσεις από το Facebook για τις τελευταίες συνομιλίες της νεαρής φοιτήτριας με τον Αλβανό, για το αν δηλαδή γνώριζε η Ελένη Τοπαλούδη ότι το μοιραίο βράδυ θα συναντούσε και τον Έλληνα κατηγορούμενο.

Οι απαντήσεις έχουν πλέον δοθεί και οι αρχές γνωρίζουν την αλήθεια, ενώ έχουν προκύψει και στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

 

Γονείς Ελένης Τοπαλούδη: «Να τιμωρηθούν και όσοι απέκρυψαν στοιχεία»

Από την πλευρά τους, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να γίνει γρήγορα η δίκη, να επιβληθούν οι μέγιστες ποινές που προβλέπονται από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και να γίνει έρευνα για το αν μετά την δολοφονία της κόρης τους κάποιοι γνώριζαν και προσπάθησαν να σβήσουν στοιχεία.

Πριν από λίγες μέρες, με μηνύσεις απάντησαν εναντίον όλων όσων σπίλωσαν τη μνήμη της κόρης τους στα social media με χυδαία σχόλια, μετά τη δολοφονία της.

 

Το χρονικό της υπόθεσης δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018, όταν εντοπίστηκε το πτώμα της πεταμένο στη βραχώδη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου. Για μέρες η ταυτότητα της παρέμενε άγνωστη, καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ τριαντάφυλλο στο πόδι της.

Μετά από έρευνες οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο Ροδίτη και στον 19χρονο Αλβανό φίλο του, οι οποίοι κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις και στη συνέχεια ομολόγησαν ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρέσυραν την άτυχη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Ρόδιτη και επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις τη χτύπησαν βάναυσα και ημιθανή τη μετέφεραν σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα όπου και βρέθηκε.