Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Είκοσι χρόνια στο ζευγάρι που έκαψε τον 3χρονο



Σε 20 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο καταδικάστηκε το ζευγάρι που υπέβαλλε σε μαρτυρικό θάνατο τον μόλις 2,5 ετών Θανάση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και στους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν, στη μητέρα το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας καθώς τότε ήταν 19 ετών και στον σύντροφό της το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η μητέρα του μικρού αγοριού, από τη Βουλγαρία και ο ομοεθνής σύντροφός της, έκαψαν το αγοράκι με βραστό νερό και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ωστόδο τα ισόβια έσπασαν λόγω των ελαφρυντικών που τους αναγνωρίστηκαν.

Την ενοχή των κατηγορουμένων όπως και πρωτόδικα είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας η οποία πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στη μητέρα.

Η 21χρονη μητέρα απολογήθηκε με λυγμούς υποστηρίζοντας πως για το θάνατο του μικρού Θανάση φταίει ο σύντροφός της και πως εκείνη ήταν τρομοκρατημένη και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ο 31χρονος σύντοφός της κατηγόρησε την ίδια για το μαρτύριο που υπέστη το μικρό αγοράκι εκτοξεύοντας μάλιστα και βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Το ζευγάρι είχε μεταφέρει τον μικρό Θανάση στο Κέντρο Υγείας Μοιρών τον Μάρτιο του 2014, όταν πια ήταν αργά. Το αγοράκι ξεψύχησε από τους πόνους και τα εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ενώ από τη νεκροψία είχαν εντοπιστεί και παλαιότερα τραύματα τα οποία αποδείκνυαν πως το μικρό αγοράκι δεν υπέφερε για πρώτη φορά στα χέρια του ζευγαριού.

Η μητέρα τότε είχε ισχυριστεί πως του πέταξαν ζεστό νερό στην πλάτη καθώς το μικρό άγόρι δεν μπορούσε να ενεργηθεί ενώ ο σύντροφός της είχε υποστηρίζει πως το παιδί σκόνταψε και έπεσε σε λεκάνη με βραστό νερό.