Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Έγκυος απολύθηκε στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της



Η Αριστέα Μιχαλακάκου απολύθηκε στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και η εξομολόγησή της προκαλεί αίσθηση. 

«Ήμουν 7 μηνών έγκυος και παθαίνω μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη μου, παίρνω άδεια από τον γιατρό μου, την προσκομώ εννοείται στο ΙΚΑ για να περάσω από επιτροπή και μόλις πάω στον εργοδότη τα χαρτιά, ξεκινάει το μαρτύριο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Star.

«Με έλεγε χαζή, ηλίθια. Έλεγε ότι μιλάει στο ντουβάρι. Mου έλεγε ότι τα χαρτιά μου είναι πλαστά επειδή τότε δεν είχα παντρευτεί με το σύζυγό μου, τον αποκαλούσε φερόμενο πατέρα του υιού μου», λέει στη συνέχεια η Αριστέα Μιχαλακάκου. «Γέννησα 20 μέρες νωρίτερα. Γενικά η ψυχολογία μου ήταν χάλια, και ηθικά και οικονομικά, γιατί είχαμε κάνει το πρόγραμμά μας σαν ζευγάρι, τα έξοδα της γέννας, του μωρού και ξαφνικά βρέθηκα στον δρόμο».

Η Αριστέα έχασε το 6μηνο επίδομα του ΟΑΕΔ αφού δεν πήρε ποτέ τα χαρτιά της, δεν μπόρεσε να μπει ούτε στο ταμείο ανεργίας αφού ο εργοδότης δεν της έδωσε τα ένσημά της.

Η απόλυση της εγκύου στα δικαστήρια

«Ζητάμε την ακυρότητα της απόλυσης συν τα χρήματα που έπρεπε να της δώσει για τις ώρες που εργάζονταν», σημειώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος της.

Ο εργοδότης της Αριστέας Μιχαλακάκου μήνυσε και όποιον συνάδελφό της ή μέλος εργασιακού σωματείου, τόλμησε να την υποστηρίξει. Να σημειωθεί πως πρόσφατη περίπτωση εγκύου που απολύθηκε από οίκο ευγηρίας στα Χανιά, δεν δικαιώθηκε από το δικαστήριο.