Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έγκλημα στο Λυκαβηττό - Βρήκαν τον δολοφόνο 20 χρόνια μετά!



Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αναβιώνει την Παρασκευή η δολοφονία του 22χρονου Νικήτα Κορωνιού, στις 13 Μαίου του 1997, στο λόφο του Λυκαβηττού.

Οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος σχεδόν 20 χρόνια μετά, ύστερα από την ταυτοποίηση ενός αποτυπώματος στο αυτοκίνητο του θύματος το οποίο ανήκει στον κατηγορούμενο που κάθεται στο εδώλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 13ης Μαίου του 1997. Ο Νίκητας είχε πάει μαζί με την κοπέλα του μια βόλτα στο Λυκαβηττό με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Τότε, τους επιτέθηκαν τρεις άνδρες ο ένας εκ των οποίων τραυμάτισε θανάσιμα τον Νικήτα στη μηριαία αρτηρία. Μετά τη συμπλοκή οι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ η κοπέλα του Νικήτα έτρεξε με τα πόδια στην πιο κοντινή πολυκατοικία και ειδοποίησε τις Αρχές. 

«Ήταν το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικητας στην Αγγλία μηχανολόγος-μηχανικός. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας. Καθόμασταν πίσω. Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Και έπρεπε να αλλάξουμε μεριά. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας μπες μέσα στο αμάξι. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας. Δε θυμάμαι καλά αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον δύο άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μεσα από τα παράθυρα αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δε θυμάμαι αν κρατούσε κάποιο μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ», κατέθεσε εξεταζόμενη στο δικαστήριο η κοπέλα του Νικήτα που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος τονίζοντας πως δεν μπορεί να γνωρίζει πώς βρέθηκε το γενετικό υλικό του στο αυτοκίνητο του θύματος.

«Αθώος είμαι. Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρω πως βρέθηκε το συγκεκριμένο ίχνος. Έχω μπει φυλακή στο παρελθόν. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.