Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρο στης δολοφονίας της Καρολάιν – Γιατί η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα



Υπόθεση με πολλά αναπάντητα ερωτήματα παραμένει η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Παρά την ομολογία του 32χρεονου πιλότου, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά στο παζλ του εγκλήματος, τα οποία οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία τους να βρουν τον δράστη και να τον οδηγήσουν στην ομολογία, πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να δοθούν όλες οι απαντήσεις για τον άδικο θάνατο της 20χρονης μητέρας.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας έχει να κάνει με την οικονομική σχέση που είχε ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος με την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με τη Real News, ο 12ος ανακριτής ερευνά οικονομικές διαφορές που ενδεχομένως είχαν μεταξύ τους, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και η Κάρολαϊν, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι η οικογένεια της έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους βοηθούσε οικονομικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών και των δύο, προκειμένου να ερευνηθεί ποια ήταν η οικονομική κατάσταση του καθενός και τι συναλλαγές πραγματοποιούσαν.

Επιπλέον, θα ερευνηθούν οι λεπτομέρειες της αγοράς του οικοπέδου στο Πικέρμι από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που έγινε μόλις πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία της Κάρολαϊν, και μάλιστα με την… ενίσχυση των 20.000 ευρώ που του έδωσε η πεθερά του. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, αποκάλυψε ότι έξι μέρες πριν τη δολοφονία της 20χρονης ο συζυγοκτόνος αγόρασε στο όνομά του οικόπεδο στο Πικέρμι και μάλιστα με χρήματα που είχε πάρει από την πεθερά του.

«Η αγορά στοίχισε 55.000 ευρώ: ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε προκαταβολή 3.000 ευρώ και μετέπειτα έφερε τραπεζική επιταγή με το υπόλοιπο των 52.000. Ωστόσο, από αυτά τα 50.000 τα έδωσε η μητέρα της Καρολάιν» υπογράμμισε ο κ. Χαρμάνης.

Παράλληλα, από την κατασκευαστική το συνολικό τίμημα για το χτίσιμο μονοκατοικίας 120 τ.μ. με πισίνα στο συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν 190.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονταν διάφοροι φόροι, άδεια οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειάζονταν.

Όπως παραδέχτηκε ο 33χρονος πιλότος στην απολογία του, είχε καταθέσει αίτηση για τραπεζικό δάνειο, για το οποίο είχε βγει προέγκριση 160.000 ευρώ στις 14 Απριλίου.

Ωστόσο, απέκρυψε τη συνεισφορά που είχε κάνει η μητέρα της Καρολάιν στην αγορά του οικοπέδου, λέγοντας ότι και οι δύο οικογένειες συνεισέφεραν.

«Ουσιαστικά, κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Αναμένεται επίσης να «μιλήσει» η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ υπό το πρίσμα των παραπάνω στοιχείων εξετάζεται το timing του εγκλήματος. 

Η Κάρολαϊν ήθελε να τον χωρίσει πριν πάνε στην «ψυχολόγο»

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως και για την προβληματική -όπως όλα δείχνουν- σχέση του ζευγαριού. Η συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Σταματία Μάρκου, αποκάλυψε ότι η Κάρολαϊν είχε πει στον καθ’ ομολογία δράστη ότι θέλει να χωρίσουν, πριν αρχίσουν τις συνεδρίες. «Η Κάρολαϊν είχε αποφασίσει να χωρίσει και πήγε σε αυτήν για να την συμβουλευτεί πώς θα διαχειριστεί την οριστική διάσπαση της έγγαμης σχέσης της. Η 20χρονη δε δεχόταν να έχει οποιοσδήποτε σχέσεις με τους γονείς του καθ’ ομολογία δράστη, γεγονός που δείχνει την οριστική ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού και δεν του είχε κρύψει τη βούλησή της να φύγει από το σπίτι», σημείωσε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η 20χρονη δε δεχόταν να γίνει η βάφτιση της κόρης τους, Λυδίας, στην Αθήνα και είχε αποφασίσει να τη βαφτίσει στις Φιλιππίνες. \

Σοκάρει ο κυνισμός του πιλότου: «Χαμογελούσε λίγα λεπτά μετά το μνημόσυνο»

Έχουν γραφτεί πολλά για τον χαρακτήρα του συζυγοκτόνου. Για την απάθεια με την οποία έχει αντιμετωπίσει όλη την υπόθεση από την αρχή έως σήμερα. Παρά το θέατρο που έπαιζε επί 37 ημέρες η ψυχραιμία του ήταν έκδηλη, όπως άλλωστε και μετά τη σύλληψή του. Ούτε για μια στιγμή δεν έχει εμφανιστεί ταραγμένος, μετανιωμένος, συντετριμμένος.

Η κυνικότητα του καθ΄ομολογία δολοφόνου επιβεβαιώνεται από ακόμα έναν άνθρωπο. Πρόκειται για τον καπετάνιο Δημήτρη Άνθιμο, που τον μετέφερε από την Αλόννησο στη Σκιάθο.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο ο καθ΄ομολογία δράστης ακόμη και όταν πια ο κλοιός γύρω του είχε γίνει ασφυκτικός, ακόμη και λίγα λεπτά μετά το μνημόσυνο της 20χρονης, χαμογελούσε.

«Δεν έχω ξαναδεί καλύτερο ηθοποιό. Αυτός ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ήταν χαμογελαστός λες και πήγαινε κρουαζιέρα και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτός ο άνθρωπος είχε σκοτώσει τη γυναίκα του και πριν από λίγο ήταν στο μνημόσυνό της» πρόσθεσε ο Δημήτρης Άνθιμος μιλώντας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Η επιβίβαση ήταν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπήκε από δω πέρα μέσα στο σκάφος συνοδεία. Το τοποθέτησαν και τον έβαλαν εδώ πέρα σε αυτό το σημείο και έκατσε. Δεξιά και αριστερά του τον είχαν αστυνομικοί» πρόσθεσε.

Η κυνικότητα του δολοφόνου έχει φανεί και από άλλες αντιδράσεις του μετά το έγκλημα. Οι γείτονες της περιοχής του οικοπέδου που αγόρασε ανέφεραν ότι τους έκανε  εντύπωση η διάθεση του συζυγοκτόνου να κανονίζει λίγες μόλις μέρες μετά τον θάνατο της Καρολάιν πως θα συνεχιζόταν οι εργασίες για το σπίτι.

Λειτουργούσε περισσότερο σαν νιόπαντρος παρά σαν χήρος. Αυτό μαρτυρά κάτοικος της περιοχής:

«Μας έλεγε ότι έχει ξεκινήσει το σπίτι, ότι είχε δώσει μάλιστα και προκαταβολή στην κατασκευαστική εταιρία που είχε αναλάβει την ανέγερση. Μάλιστα, συνέχισε να κάνει ραντεβού για να προχωρήσει η συμφωνία και μετά τον θάνατο της Καρολάιν.

 

Η υποκρισία που επέδειξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για 37 μέρες είναι μνημειώδης. Μπορεί τώρα να προσπαθεί να πείσει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, ωστόσο τα όσα έκανε μετά από αυτό δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Χρησιμοποίησε το παιδί και για να στήσει το υποτιθέμενο σκηνικό της ληστείας, αλλά και μετά που πήγε με αυτό αγκαλιά στην κηδεία της δολοφονημένης Καρολάιν.

Εξάλλου λίγο πριν οι αρχές του ζητήσουν να τους ακολουθήσει, ο ίδιος αγκάλιαζε τη μητέρα της Καρολάιν στο μνημόσυνο. Η κυνικότητά του σε όλη τη διάρκεια τόσο του εγκλήματος όσο και μετά αποκαλύφθηκε με τη σύλληψή του. Ωστόσο, όσοι τον είχαν δει στο ενδιάμεσο καταλάβαιναν ότι η συμπεριφορά του ήταν τουλάχιστον περίεργη.