Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Eγινε... της Ντόρας στην Αχαΐα! Αναβλήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων στο Αίγιο λόγω κόντρας



Με …άλλοθι την… ανάγκη όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στη Αθήνα, λόγω των εξελίξεων και των προτάσεων Παππά για τα τηλεοπτικά, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβαλε την έλευσή της το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Αίγιο και μαζί με αυτή αναβλήθηκε η πραγματοποίηση των Δημοτικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Αιγιάλεια.

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρουν έγκυροι κύκλοι από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας η αναβολή έλευσης της κ. Μπακογιάννη στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας, είναι προϊόν της άγρια κόντρας που είναι σε εξέλιξη  στην περιοχή. Κόντρα η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νέας ΝΟΔΕ και η οποία κρατάει μέχρι σήμερα.

Νεοδημοκρατικοί κύκλοι από την περιοχή λίγο μετά την επίσημη αναβολή της εκδήλωσης , άφηναν να εννοηθεί, πως η μη έλευση της κυρίας Μπακογιάννη, έχει να κάνει με το βέτο που άσκησαν και τις αντιδράσεις που μετέφεραν στην Αθήνα στελέχη και βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. από την Πάτρα οι οποίοι πρόσκεινται στο «μπλοκ» Σαμαρά.

Ούτε λίγο , ούτε πολύ , συγκεκριμένοι κύκλοι φρόντισαν να μεταφέρουν στην ηγεσία πως ο τρόπος με τον οποίο η οργάνωση του Αιγίου έστησε την εκδήλωση, αγνοώντας και παρακάμπτοντας την ηγεσία της ΝΟΔΕ, αποτελεί αιτία για την κήρυξη επίσημα πολέμου μεταξύ των υπαρχουσών τάσεων.

Υπενθυμίζεται πως όλη Αιγιάλεια, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Γ. Μάκκα, με αποτέλεσμα η τελική επικράτηση Μαζαράκη στις εκλεγές για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής να αφήσει ανοιχτές πληγές.

Αυτό, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση όλων των στελεχών της παλαιάς ΝΟΔΕ, έχει ενοχλήσει όσους ελέγχουν τα πράγματα, και οι οποίοι είναι στο άρμα των Σαμαρικών-Βοριδικών και Άδωνη.

Ουσιαστικά η δημιουργία κοινού μετώπου Μητσοτακικών και Καραμανλικών στην Αχαΐα, απέναντι σε ότι πρεσβεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΟΔΕ με πρόεδρο τον κ. Μαζαράκη ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι στο εσωτερικό μέτωπο της Ν.Δ. στην Αχαΐα.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριοποίησης εντάσσεται και ο κύκλος επαφών που πραγματοποιούν αυτά τα στελέχη με πρόσωπα τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από άλλους πολιτικούς Οργανισμούς. Αυτά τα παλαιά στελέχη της ΝΟΔΕ είχαν «κλειδώσει» δύο επαφές με βουλευτές, εκ των οποίων η μία είναι αυτή με τον διαγραφέντα από την Κ.Ο. του ποταμιού Ι. Φωτήλα το προσεχές Σάββατο, ο οποίος ούτως ή άλλως «αλληθωρίζει» προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώ είχε προηγηθεί τετ-α-τετ με τον Ν. Νικολόπουλο.

Όπως όλα δείχνουν, η στιγμή της τελικής αναμέτρησης Μητσοτακικών- Καραμανλικών από τη μία πλευρά και Σαμαρικών, Βοριδικών  και ελεγχόμενων από τον Άδωνη Γεωργιάδη στην οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα πλησιάζει, καθώς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο φουντώνουν τα σενάρια ακόμα και για δημιουργία νέου κόμματος από όσους συνθέτουν το δεύτερο μπλοκ.