Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 -

"Έφαγε" 18 μήνες φυλάκισης ο δεύτερος φοιτητής για τον ξυλοδαρμό του Άγγελου ΣυρίγουΣε ποινή  φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε ο φοιτητής της φιλοσοφικής, ο δεύτερος κατά σειρά, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου τον Φεβρουάριο του 2017.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που κατηγορήθηκε για την επίθεση, τον οποίο ο καθηγητής αναγνώρισε ανεπιφύλακτα παρά την άρνηση του ότι σε ήταν παρών στο περιστατικό.
«Βγαίνοντας από τη σχολή, είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και εκείνος μου απάντησε: τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;
Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας ότι είχε δανείσει την μηχανή του σε άλλο κατηγορούμενο και έτσι ενεπλάκη στην υπόθεση.

«Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο».
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε αναστολή στον κατηγορούμενο, ωστόσο η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.